Het New Financial Magazine wil met best practices, schaamteloze ideeën, sprankelende inspiratiebronnen en scherpe visies een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Dit initiatief van Willem Vreeswijk is als onderdeel van de Stichting New Financial Forum dé exclusieve inspiratiebron van de ambassadeurs van de nieuwe financiële wereld (www.newfinancialforum.nl).
huidig nummer \\ abonneren \\ archief \\ index \\ zoeken \\ downloads \\ ambassadeurs \\

archief NFM \\

  \ nummer 2010 1 \\   \ nummer 2010 2 \\
  \ nummer 2011 1 \\   \ nummer 2011 3 \\
  \ nummer 2012 1 \\   \ nummer 2012 2 \\
  \ nummer 2013 1 \\   \ nummer 2013 2 \\
  \ nummer 2013 3 \\   \ nummer 2013 4 \\
  \ nummer 2014 1 \\   \ nummer 2014 2 \\
  \ nummer 2014 3 \\   \ nummer 2015 1 \\
  \ nummer 2015 2 \\   \ nummer 2015 3 \\
  \ nummer 2015 4 \\   \ nummer 2016 1 \\
  \ nummer 2016 2 \\   \ nummer 2016 3 \\
  \ nummer 2016 4 \\   \ nummer 2017 1 \\
  \ nummer 2017 2 \\   \ nummer 2017 3 \\
  \ nummer 2017 4 \\   \ nummer 2018 1 \\
  \ nummer 2018 2 \\   \ nummer 2018 3 \\
  \ nummer 2018 4 \\   \ nummer 2019 1 \\
  \ nummer 2019 2 \\   \ nummer 2019 3 \\
  \ nummer 2019 4 \\   \ nummer 2020 1 \\
  \ nummer 2020 2 \\   \ nummer 2020 3 \\
  \ nummer 2020 4 \\   \ nummer 2021 1 \\
  \ nummer 2021 2 \\   \ nummer 2021 3 \\
  \ nummer 2021 4 \\   \ nummer 2022 1 \\
  \ nummer 2022 2 \\   \ nummer 2022 3 \\
  \ nummer 2022 4 \\   \ nummer 2023 1 \\
  \ nummer 2023 2 \\   \ nummer 2023 3 \\
  \ nummer 2023 4 \\
 
 
Willem Vreeswijk
Verrijking
 
Als we een grote stap willen zetten naar een duurzame economie die dienstbaar is aan medewerkers, klanten en de samenleving, zullen we open moeten staan voor andere inzichten. Vaak wordt de beroemde zin ‘je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt’ van Albert Einstein aangehaald. Er wordt dan veelal instemmend geknikt en vervolgens gaan we weer over tot de orde van de dag, business-as-usual.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Kees Vendrik
Financiële sector staat diep in het krijt bij de samenleving
 
“Vraag niet wat de wereld voor jou kan betekenen, maar wat jij voor de wereld kunt betekenen. Die vraag – vrij vertaald naar John F. Kennedy – zou in het DNA van elke financiële dienstverlener moeten zitten. Na alles wat er is gebeurd, heeft de financiële sector de morele plicht zich maximaal dienstbaar aan de samenleving te maken.”
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Jaap van Ginneken
Regulering verrijkt
 
Wat werkt beter? Het pure Anglo-Amerikaanse laissez faire aandeelhouderskapitalisme, of het iets meer gereguleerde Europees continentale stakeholdersmodel? Het eerste werkte misschien beter op de korte termijn, maar het laatste veeleer op de lange termijn. Aldus een goed gedocumenteerd en prikkelend nieuw boek.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Reportage
De onstuitbare opmars van crowdfunding
 
Door zijn sympathisanten naast hun stem ook om een kleine financiële bijdrage te vragen, zette Barack Obama in 2008 een nieuw wapen in voor het financieren van een verkiezingscampagne: crowdfunding. 2011 belooft het jaar van de waarheid te worden voor deze combinatie van social media en financieren die ook in Nederland in opmars is.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Ozewald Wanrooij
Uit de praktijk van een financieel planner
 
Hoe creëer je toegevoegde waarde? Een vraag die bij Neutralis sinds de start in 2000 voorop staat. Sterker nog, een vraag die we onszelf bij ieder gesprek stellen. Een vraag die essentieel is bij de inrichting van iedere onderneming – en helemaal bij het ‘nieuwe adviseren’. Het antwoord hierop is eenvoudig: door niet te oordelen.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Rick van der Ploeg
De multinational als sekstoerist
 
Sinds enkele jaren kunnen sekstoeristen in Nederland worden veroordeeld voor hun wangedrag in Thailand. Volgens Rick van der Ploeg zou het ook mogelijk moeten zijn om multinationals die zich in Afrika onethisch gedragen bij de winning van grondstoffen in Europa te vervolgen.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Nicolette Loonen
Verrijking voor de boardroom
 
De laatste maanden verschijnen er steeds meer berichten in de media over het introduceren van quota voor vrouwen aan de top van het bedrijfsleven. Niet alleen Noorwegen heeft degelijke wetgeving al, ook België en Spanje hebben inmiddels regelgeving geïntroduceerd die bedrijven dwingt 30 à 40 procent vrouwen in de top te hebben. Daarnaast wordt in de Europese Commissie steeds vaker gesproken over een wettelijk quotum.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Mark Anielski
Genuine Wealth Accounting, een nieuwe welzijnsmeter voor mensen, bedrijven en samenlevingen
 
In het manifest Genuine Wealth Accounting beschrijft gelukseconoom Mark Anielski de grondslagen van een nieuw boekhoudkundig systeem voor het meten en waarderen van de echte welvaart in landen en bedrijven. Het manifest dat afgelopen januari voor het eerst circuleerde in de wandelgangen van het World Economic Forum te Davos, verschijnt hier voor het eerst in vertaling.  
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Jan Donselaar
Bancaire lijfrente: verdere innovatie gewenst
 
Sinds 1 januari 2008 mogen ook banken lijfrenteproducten aanbieden. Vorig jaar werd het ook mogelijk om gouden handdrukken bij een bank onder te brengen. In deze bijdrage onderzoekt Jan Donselaar of de bancaire lijfrentepolissen een verbetering zijn vergeleken met de traditionele lijfrentepolis en welke verbeteringen nog denkbaar zijn op het gebied van lijfrenten. Het accent ligt hierbij vooral op direct ingaande lijfrenten.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Evert Nater
Zingeving op de Zuidas
 
“We hebben niet de illusie dat we de wereld radicaal kunnen veranderen. Maar dat hoeft ook niet; we willen de wereld menselijker maken, gewoon door een klein beetje van onze tijd en energie aan andere mensen te geven.” Dat zegt Evert Nater, lid van de programmaraad van de Stichting Zingeving op de Zuidas.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Rinus van Warven
Voor wie loop jij hier?
 
Een rabbijn wandelt ’s avonds in een luxe buitenwijk. Hij treft daar een bewaker. “Voor wie loop jij hier?” vraagt hij. De bewaker vertelt hem dat hij is ingehuurd door de eigenaar van nummer 33. De rabbijn bedankt de man en wil verder lopen. “Maar”, vraagt de bewaker aan de rabbijn, “voor wie loop jij hier eigenlijk?” Na een lange stilte vraagt de rabbijn of de man niet bij hem in dienst wil komen. “Waarom?” vraagt de bewaker. “Om mij elke dag aan die vraag te herinneren.”
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Paul Emorfides, Coco-Mat
Wie op de fiets komt krijgt opslag
 
De Griekse ondernemer Paul Efmorfides is oprichter van Coco-Mat, een bedrijf dat beddengoed en meubilair maakt van natuurlijke producten. In een relatief korte periode is Coco-Mat uitgegroeid tot een wereldwijd succes. Bovendien wordt het bedrijf alom geroemd vanwege het gevoerde duurzame beleid. Zo recyclet Coco-Mat vrijwel al haar afval en werken er veel gehandicapten en mensen uit etnische minderheden.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Chris Das en Gisela Jansen
Vanuit liefde in beweging
 
Chris Das heeft samen met zijn partner Gisela Jansen een praktijk familieopstellingen naast zijn kantoor Taurus Financiële Belevingen in Borkel en Schaft vlakbij Valkenswaard. Eens in de maand komt een groeiende groep mensen – waaronder ook Taurus-klanten – bij elkaar voor twee familieopstellingen. Een familieopstelling bewijst echter ook goede diensten in het kader van life planning. “Vanuit liefde in beweging brengen”, zo omschrijven Das en Jansen familieopstellingen ook.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Dominique Haijtema
Need to Read
 
Journalist en psycholoog Dominique Haijtema recenseerde businessboeken voor BNR Nieuwsradio en het Financieele Dagblad. Voor deze rubriek kiest zij steeds vijf boeken die haar zijn bijgebleven.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Anne Leenstra
Het tolletje draaiend houden
 
We hebben de samenleving van onze kinderen te leen. Maar hoe denken kinderen zelf over de samenleving waarin ze opgroeien?  
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Wouter Koolmees
De Boekenkast van..
 
Welke boeken spreken leiders aan? Waardoor laten zij zich persoonlijk en zakelijk inspireren? Deze keer gunt Wouter Koolmees ons een blik in zijn boekenkast. Hij vertelt uit welke boeken hij inspiratie put.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Ewald Engelen
Angst, chantage en verleiding in de financiële sector
 
Als de dooretterende eurocrisis iets heeft gedemonstreerd dan is het dat politici nog altijd aan de leiband van bankiers lopen, vindt Ewald Engelen.
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Dominique Haijtema
Stoppen met zoeken
 
 “Het is nooit te laat om je vooroordelen op te geven.” Dit schreef Henry David Thoreau. Ik moest aan dit citaat denken toen ik onlangs ‘De Goeroegids’ afrondde. Voor dit boek sprak ik met Nederlandse managementgoeroes. Wat zouden zij mij leren dat ik niet allang wist of ergens al had gehoord of gelezen? Ik had al vele internationale goeroes en wereldleiders geïnterviewd en honderden businessboeken gelezen. Ik was een beetje goeroemoe. Maar had ook deze keer weer een heleboel vragen. Kunnen wij bijvoorbeeld niet zelf bedenken dat je als leidinggevende het goede voorbeeld moet geven?
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Rick van der Ploeg
De nieuwe Geld & Dienstverlening verschijnt op 8 april!
 

Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Hanneke Hartman
Adfiz neemt nieuwe editie Geld & Dienstverlening in ontvangst
 

Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Bouw mee aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector
Word ambassadeur van het New Financial Forum
 
Het New Financial Forum bundelt krachten, ideeën en best practices van positief ingestelde mensen (ambassadeurs van de nieuwe financiële wereld) die een concrete en wezenlijke bijdrage willen leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Dit doen we met een exclusieve webportal, een exclusief magazine en exclusieve inspirerende en praktijkgerichte netwerkbijeenkomsten. Het New Financial Forum is een initiatief van VVP Weekblad voor financiële dienstverleners.  
Lees verder als PDF
Deel dit artikel
 
© 2024 New Financial Forum   l  Disclaimer  l  Contact