Het New Financial Magazine wil met best practices, schaamteloze ideeën, sprankelende inspiratiebronnen en scherpe visies een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Dit initiatief van Willem Vreeswijk is als onderdeel van de Stichting New Financial Forum dé exclusieve inspiratiebron van de ambassadeurs van de nieuwe financiële wereld (www.newfinancialforum.nl).
huidig nummer \\ abonneren \\ archief \\ index \\ zoeken \\ downloads \\ ambassadeurs \\

archief NFM \\

  \ nummer 2010 1 \\   \ nummer 2010 2 \\
  \ nummer 2011 1 \\   \ nummer 2011 3 \\
  \ nummer 2012 1 \\   \ nummer 2012 2 \\
  \ nummer 2013 1 \\   \ nummer 2013 2 \\
  \ nummer 2013 3 \\   \ nummer 2013 4 \\
  \ nummer 2014 1 \\   \ nummer 2014 2 \\
  \ nummer 2014 3 \\   \ nummer 2015 1 \\
  \ nummer 2015 2 \\
  \ nummer 2015 3 \\
  \ nummer 2015 4 \\   \ nummer 2016 1 \\
  \ nummer 2016 2 \\   \ nummer 2016 3 \\
  \ nummer 2016 4 \\   \ nummer 2017 1 \\
  \ nummer 2017 2 \\   \ nummer 2017 3 \\
  \ nummer 2017 4 \\   \ nummer 2018 1 \\
  \ nummer 2018 2 \\   \ nummer 2018 3 \\
  \ nummer 2018 4 \\   \ nummer 2019 1 \\
  \ nummer 2019 2 \\   \ nummer 2019 3 \\
  \ nummer 2019 4 \\   \ nummer 2020 1 \\
  \ nummer 2020 2 \\   \ nummer 2020 3 \\
  \ nummer 2020 4 \\   \ nummer 2021 1 \\
  \ nummer 2021 2 \\   \ nummer 2021 3 \\
  \ nummer 2021 4 \\   \ nummer 2022 1 \\
  \ nummer 2022 2 \\   \ nummer 2022 3 \\
  \ nummer 2022 4 \\   \ nummer 2023 1 \\
  \ nummer 2023 2 \\   \ nummer 2023 3 \\
  \ nummer 2023 4 \\   \ nummer 2024 2 \\
 
 

Young Ones
 
Waar komen we vandaan, waar zijn we nu en waar willen we naar toe? Dat zijn vragen die iedereen zich op zijn minst een paar keer per jaar zou moeten stellen. Al was het maar om weer even te weten waarvoor je ook al weer graag iedere ochtend je bed uit komt. Het New Financial Forum bundelt de krachten van de jongeren zelf en werkt samen met bestaande initiatieven die de jongeren een stem én werkhandschoenen willen geven.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelNext generation governance
 
Hoog tijd voor een professionelere governance-structuur. Waar directies zich bewust zijn van de noodzaak om helder te handelen. Waar directies zorg dragen voor het implementeren van heldere regels en een cultuur waarin naar die regels geleefd wordt. Waar door strak en helder toezicht de noodzaak tot toezicht langzamerhand weer verdwijnt. Op naar een next generation governance!
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelNieuwe generatie wil het verschil maken
 
Ze zijn jong, intelligent, talentvol en ambitieus. Ze hebben affiniteit met de financiële sector en zijn de leiders van morgen. Wie zijn ze, wat beogen ze, wat willen ze bewerkstelligen en wat hebben ze daarvoor nodig? Het New Financial Forum organiseerde in restaurant Loft 88 in Utrecht een rondetafelgesprek met Young Professionals van Aegon, AFM, Allianz, a.s.r. en Delta Lloyd. “Een andere mindset in de financiële sector is noodzakelijk. Wij jongeren hebben die andere mindset”, aldus een aantal van hen.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelZinnige Vragen
 
De redactie stelt in iedere editie van het New Financial Magazine vijfentwintig ‘zinnige vragen’ aan een financieel dienstverlener die het afgelopen kwartaal zich positief heeft onderscheiden. Deze keer Sjaak Schouteren, business development manager bij de Claims Service Desk van Aon en oprichter van Young InSurance.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelJonge verzekeraars denken verder
 
Een mondigere klant, nieuwe partijen die de verzekeringsmarkt betreden en maatschappelijke ontwikkelingen waar je wel in mee moet gaan. Lastig? Niet als het aan ‘de jonge verzekeraars’ ligt. Sterker: zij zien juist vooral kansen om vernieuwing in de branche vleugels te geven. Het Platform Jonge Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars gaat dIt ondersteunen.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel“Ik wil iets goeds voor anderen doen”
 
“Iets moois neerzetten voor de klant is absoluut een deel van mijn persoonlijke geluk.” Dat zegt Emile de Sonnaville, geluksactuaris bij Independer. Als geluksactuaris kijkt hij verder dan het traditionele verzekeren. Waar het eigenlijk om gaat, is dat mensen de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om gelukkig te zijn.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelRevolutie in de chocoladewereld
 
Wat doe je als je gek bent van chocolade, maar gruwt van de manier waarop chocolade wordt gefabriceerd? Dan start je op een bedrijventerrein in Amsterdam-Noord je eigen chocoladefabriek met als doel: de lekkerste en eerlijkste chocolade van de hele wereld maken. Dit was de ambitie van Enver Loke en Rodney Nikkels toen ze in 2011 van start gingen met Chocolate Makers. Pionieren in het kwadraat en de weerbarstige rol van de financiële sector daarin.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelZet alles op zijn kop
 
Het New Financial Magazine stelt in iedere editie aan een nieuwe Ambassadeur een aantal vragen over de nieuwe financiële wereld. Dit maal Indra Frishert, commercieel directeur Dazure.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDoe ff relaxed
 
Waarom werken er niet meer vrouwen in de top van de financiële sector? Daar is eigenlijk maar één antwoord op: je zou als vrouw wel gek moeten zijn! Desalniettemin heeft de financiële wereld vrouwen hard nodig, zowel binnen de bedrijven als daarbuiten. Zairah Khan grote uitdagingen maar ook kleine oplossingen voor een stug dilemma.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelVanuit innerlijke waarden valkuilen voorkomen
 
Ondernemen doe je niet alleen met je verstand, maar ook met je hart. Dan voorkom je ook valkuilen die je als ondernemer tegen kunt komen. Dat inzicht gaf de elfde New Financial Inspiration van het New Financial Forum mee aan de deelnemers.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelNieuwe visie op financiële dienstverlening hard nodig
 
De financiële instellingen die in 2008 hevig wankelden, staan – met dank aan de overheid – weer stevig overeind. Deze crisis ligt inmiddels achter ons als we economen mogen geloven. De economie is op de weg terug. De effectenbeurzen breken alweer records. De ECB jaagt met onvoorstelbare hoeveelheden geld de economie verder aan. Zo wordt de volgende financiële crisis in de steigers gezet. Het lijkt wel of we nooit iets leren. Er is een nieuwe visie op geld en financiële dienstverlening nodig.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelNeed to read
 
Welke boeken zijn inspirerend voor de Ambassadeurs van het New Financial Forum? Toon Berendsen, Lennart Kik en Willem Vreeswijk gingen op zoek en doen verslag.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelAmbassadeurs New Financial Forum
 

Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDe keukentafel als werkplek
 
Jos Baeten (56) is in oktober 35 jaar werkzaam bij a.s.r. Alles heeft hij meegemaakt. Ook diepe dalen. Hij gelooft heilig in de maatschappelijke relevantie van de financiële sector. Passie is het herstel van vertrouwen. “We zullen als sector er vooral voor moeten waken dat we de crisislessen niet vergeten zodra het economisch weer wat beter gaat.” Een persoonlijk gesprek met Baeten over leiderschap, inspiratie, imago, de nieuwe generatie, passie en ontspanning. Zo fotografeert Baeten graag zijn geliefde Italië. Op verzoek van New Financial Magazine is het beeldmateriaal bij dit interview van Baeten zelf.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel
 
© 2024 New Financial Forum   l  Disclaimer  l  Contact