Het New Financial Magazine wil met best practices, schaamteloze ideeën, sprankelende inspiratiebronnen en scherpe visies een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Dit initiatief van Willem Vreeswijk is als onderdeel van de Stichting New Financial Forum dé exclusieve inspiratiebron van de ambassadeurs van de nieuwe financiële wereld (www.newfinancialforum.nl).
huidig nummer \\ abonneren \\ archief \\ index \\ zoeken \\ downloads \\ ambassadeurs \\

archief NFM \\

  \ nummer 2011 1 \\   \ nummer 2018 1 \\
  \ nummer 2018 2 \\   \ nummer 2018 3 \\
  \ nummer 2018 4 \\   \ nummer 2012 1 \\
  \ nummer 2012 2 \\   \ nummer 2013 1 \\
  \ nummer 2013 2 \\   \ nummer 2013 3 \\
  \ nummer 2013 4 \\   \ nummer 2014 1 \\
  \ nummer 2014 2 \\   \ nummer 2014 3 \\
  \ nummer 2015 1 \\   \ nummer 2015 2 \\
  \ nummer 2015 3 \\   \ nummer 2015 4 \\
  \ nummer 2016 1 \\   \ nummer 2016 2 \\
  \ nummer 2016 3 \\   \ nummer 2016 4 \\
  \ nummer 2017 1 \\   \ nummer 2017 2 \\
  \ nummer 2017 3 \\   \ nummer 2017 4 \\
  \ nummer 2019 1 \\   \ nummer 2019 2 \\
  \ nummer 2019 3 \\   \ nummer 2019 4 \\
  \ nummer 2020 1 \\   \ nummer 2020 2 \\
 

archief G&D \\

  \ nummer 2010 2 \\   \ nummer 2010 1 \\
  \ nummer 2011 3 \\
  \ nummer 2020 1 \\
 

Diversiteit
 
“Vrouwen zijn betere teamspelers, hebben minder grote ego’s, werken meer met open deuren. Ze nemen minder risico’s en concentreren zich minder op eigen bonussen”, aldus voormalig eurocommissaris Neelie Kroes. Meer vrouwen aan de top zou volgens haar leiden tot een meer menselijke financiële sector. Dat klinkt logisch, maar er is meer nodig om een cultuurverandering in de sector tot stand te brengen.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDiversiteit leidt tot betere besluitvorming
 
“Meer diversiteit in de bestuurskamers van financiële instellingen leidt tot een betere kwaliteit van de besluitvorming. Het verleden laat zien waar een eenzijdige monocultuur toe kan leiden." In 2009 richtte Linda Broekhuizen (lid Raad van Bestuur FMO) met een aantal jonge bankiers FIER op met als doel om een cultuurverandering te bevorderen. Een van de kernwaarden was diversiteit. Wat zien we hier anno 2016 in de sector van terug?
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelLeren waarderen dat er verschillend wordt gedacht
 
Een manier om diversiteit in de praktijk handen en voeten te geven, is de drijfveren en voorkeursstijlen van de medewerkers te benoemen. PGGM liet dat enkele jaren geleden doen in de vorm van kleuren. Sindsdien worden teams en groepen zodanig samengesteld dat elke kleur vertegenwoordigd is. Een gesprek met Astrid Romijn, Manager HR Beleid & Ontwikkeling.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelLaat duizend bloemen bloeien
 
Diversiteit als smeerolie voor de economie. Het nieuwe verhaal over geld en dienstverlening gaat over radicaal pluralisme. Diversiteit in culturen en kleuren, mannen, vrouwen en kinderen, nationaliteiten en religie, lokale economieën en systemen. Over het oude en het nieuwe verhaal in de economie. Een essay van Satish Kumar.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelVan morele aanleiding naar toegevoegde waarde
 
Diversiteit en vrouwelijk talent zorgen voor een beter organisatieklimaat, dat weer een positieve bijdrage levert aan de uitdagingen waar de financiële sector mee wordt geconfronteerd. Volgens Natalia Goncharova en Nicolette Loonen (Women in Financial Services) is het hoog tijd om de waarde en succesvolle ontwikkeling van vrouwelijk leiderschap met behulp van onderzoek te gaan onderbouwen.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelZinnige vragen
 
De redactie stelt in iedere editie van het New Financial Magazine vijfentwintig ‘zinnige vragen’ aan een financieel dienstverlener die zich het afgelopen kwartaal positief heeft onderscheiden. Deze keer Marga Hoek, directeur De Groene Zaak en bestuursvoorzitter Het Groene Brein.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDe dekbedtest
 
"Spring je iedere maandagmorgen uit bed en roep je: ‘Hoera, aan het werk’? Of verstop je je liever na het aanraken van de snooze-knop nog even onder de dekens om te genieten van die paar extra minuutjes gelukzaligheid voor de werkweek begint? Dit noem ik de dekbedtest." Aldus Phil Clothier (ceo van Barrett Values Centre) in een 'blog' over de door zijn bedrijf ontwikkelde cultuurwaardentest.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelGebouwen die mensen blij maken
 
“Ieder mens heeft recht op een liefdevol thuis. Dat geldt ook voor mensen met dementie. Mijn missie is verpleeghuizen liefdevol in te richten met levendige, kleurrijke interieurs waarin mensen zich thuis kunnen voelen en waar ze blij van worden. Dit komt de kwaliteit van leven aantoonbaar ten goede”, aldus interieurontwerper Mireille van Driel van Livin’.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelWeerstand maakt de sector sterker
 
Leg je de bankierseed af omdat je compliant moet zijn of omdat je een maatschappelijke verantwoordelijkheid voelt? Spreek je je uit tegen regelgeving die naar jouw mening een tegengesteld effect heeft op wat wordt beoogd? Hoe ga je om met het belang van de klant? Een essay van Liesbeth Noordegraaf-Eelens en Mirella Visser.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel