Het New Financial Magazine wil met best practices, schaamteloze ideeën, sprankelende inspiratiebronnen en scherpe visies een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Dit initiatief van Willem Vreeswijk is als onderdeel van de Stichting New Financial Forum dé exclusieve inspiratiebron van de ambassadeurs van de nieuwe financiële wereld (www.newfinancialforum.nl).
huidig nummer \\ abonneren \\ archief \\ index \\ zoeken \\ downloads \\ ambassadeurs \\

archief NFM \\

  \ nummer 2010 1 \\   \ nummer 2010 2 \\
  \ nummer 2011 1 \\   \ nummer 2011 3 \\
  \ nummer 2012 1 \\   \ nummer 2012 2 \\
  \ nummer 2013 1 \\   \ nummer 2013 2 \\
  \ nummer 2013 3 \\   \ nummer 2013 4 \\
  \ nummer 2014 1 \\   \ nummer 2014 2 \\
  \ nummer 2014 3 \\   \ nummer 2015 1 \\
  \ nummer 2015 2 \\
  \ nummer 2015 3 \\
  \ nummer 2015 4 \\   \ nummer 2016 1 \\
  \ nummer 2016 2 \\   \ nummer 2016 3 \\
  \ nummer 2016 4 \\   \ nummer 2017 1 \\
  \ nummer 2017 2 \\   \ nummer 2017 3 \\
  \ nummer 2017 4 \\   \ nummer 2018 1 \\
  \ nummer 2018 2 \\   \ nummer 2018 3 \\
  \ nummer 2018 4 \\   \ nummer 2019 1 \\
  \ nummer 2019 2 \\   \ nummer 2019 3 \\
  \ nummer 2019 4 \\   \ nummer 2020 1 \\
  \ nummer 2020 2 \\   \ nummer 2020 3 \\
  \ nummer 2020 4 \\   \ nummer 2021 1 \\
  \ nummer 2021 2 \\   \ nummer 2021 3 \\
  \ nummer 2021 4 \\   \ nummer 2022 1 \\
  \ nummer 2022 2 \\   \ nummer 2022 3 \\
  \ nummer 2022 4 \\   \ nummer 2023 1 \\
  \ nummer 2023 2 \\   \ nummer 2023 3 \\
  \ nummer 2023 4 \\   \ nummer 2024 2 \\
 
 

Pure winst
 
Een motortocht van 16.468 kilometer van Peru naar New York langs betekenisvolle bedrijven, een gesprek aan een keukentafel over kinderen die groot mogen dromen en het verhaal achter 2.372 gratis operaties aan de armste mensen in Marokko. Dat is het brede palet van deze zomereditie.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDream big en geniet van de reis
 
Ga op reis, dream big, denk niet in termen van slagen of falen, geniet en sta open voor wie of wat je onderweg tegenkomt. Deze waarden wil Marieke van Zuien, commercieel directeur bij BNP Paribas Cardif, haar twee kinderen graag meegeven. Het is hoe ze zelf graag in het leven staat. “In mijn positie, met mijn team, vanuit ons bedrijf wil ik graag een positieve bijdrage leveren aan een betere financiële sector.”
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelCorporate governance dwaalt
 
Corporate governance dwaalt, men is de verkeerde weg ingeslagen. Dit is één van de conclusies van mijn proefschrift Tensions in the Boardroom, A Cultural Perspective of Corporate Governance in the Dutch financial Sector. De oplossing is niet om cultuur op te nemen in een code waarbij weer uitgegaan wordt van het instrumentele denken. Maar hoe dan wel? Welke perspectieven zijn hierbij dan wel belangrijk?
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelWinst maken zonder je ziel te verliezen
 
Max Wohlgemuth Kitslaar reed 16.468 kilometer langs bedrijven die werken aan een betere wereld. Op zijn zwart-witte Moto Guzzi uit 1976 reed hij in zes maanden van Chili naar New York en bezocht tweeëndertig bedrijven in zes landen en sprak met ondernemers die de verantwoordelijkheid nemen om de wereld beter te maken.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDemocratie vraagt om meedoen
 
De grote vraagstukken in ons land kunnen niet opgelost worden door een keer in de vier jaar naar de stembus te gaan. Daar is meer voor nodig: een visie die verder reikt dan vier jaar, draagvlak en vooral samenwerking. Democratie vraagt niet alleen om het uitbrengen van je stem, maar ook om actieve participatie van burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Deelname van financiële instellingen kan daarbij beslissend zijn.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelOns recht op menselijke waardigheid
 
De verkiezing van Donald Trump als Amerika’s nieuwe president heeft veel politieke onrust veroorzaakt. Ook in Nederland was dat met name rond de verkiezingen te bespeuren. Het gaat om de democratische vrijheid die gevaar loopt. Ieder land probeert die op zijn eigen manier veilig te stellen. Een van de politieke problemen is het recht op vrijheid van meningsuiting. Waar komt het vandaan en tot hoe ver gaat dit recht?
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDe prijs van onbetaalde arbeid
 
Alles heeft een prijs, wordt wel gezegd. Daarmee wordt bedoeld dat je niet moet verwachten dat je iets voor niets krijgt. Maar wat is de prijs van onbetaalde arbeid? En hebben we wel een idee hoeveel onbetaald werk er gedaan wordt in Nederland? En wat onbetaalde arbeid bijdraagt aan de samenleving? Onbetaalde arbeid is onzichtbaar en wordt niet meegeteld in ons economische systeem en het Bruto Nationaal Product. Dit is misleidend, want daardoor lijkt het alsof het niet schaars is en dat er oneindig een beroep op gedaan kan worden.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelZinnige vragen
 
De redactie stelt in iedere editie van het New Financial Magazine vijfentwintig ‘zinnige vragen’ aan een financieel dienstverlener die zich in het afgelopen kwartaal positief heeft onderscheiden. Ditmaal Madelon Engels, verantwoordelijk voor strategische communicatie bij Achmea International.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelEerlijke prijs voor een eerlijke dienstverlening
 
Het New Financial Magazine stelt in iedere editie een Ambassadeur een aantal vragen over de financiële sector. Ditmaal Mike Schilperoort van Lindenhaeghe. "Van mij mag de lat binnen de financiële dienstverlening best nog wel iets hoger. Ik pleit voor adviseurs met meer bagage dan een behaald examen..."
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelWe kunnen de wereld niet verbeteren, wel iemands wereld
 
“Sinds mijn vijfde jaar wist ik dat ik dit werk ging doen. Ik was met mijn vader in Marokko en vroeg waarom mensen in lange rijen voor een gebouw stonden. Ik dacht dat het zwervers waren. Mijn vader zei: ‘Het zijn zieke, kansarme mensen die in de rij staan voor het ziekenhuis. Sommige patiënten in Marokko komen nooit aan de beurt’. Hier moest ik later wat aan doen en dit is ook de reden geweest dat ik chirurg ben geworden”, aldus Abdelali Bentohami die in 2010 de Stichting Santé Pour Tous oprichtte.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelVan bril naar brug: een nieuw verbinding tussen leef- en systeemwereld
 

Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDe superpowers van Serious Play
 
LEGO Serious Play -  de ‘zakelijke toepassing van LEGO -  kent drie belangrijke ‘superpowers’ die kunnen helpen bij ingewikkelde vraagstukken als het ontwikkelen van toekomstvisies en toekomstscenario’s: verbeelding, betrokkenheid en inzicht. Tijdens een bijeenkomst van het New Financial Forum stond het concretiseren van vernieuwing in de financiële sector centraal.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelAmbassadeurs van het New Financial Forum
 

Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel
 
© 2024 New Financial Forum   l  Disclaimer  l  Contact