Het New Financial Magazine wil met best practices, schaamteloze ideeën, sprankelende inspiratiebronnen en scherpe visies een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Dit initiatief van Willem Vreeswijk is als onderdeel van de Stichting New Financial Forum dé exclusieve inspiratiebron van de ambassadeurs van de nieuwe financiële wereld (www.newfinancialforum.nl).
huidig nummer \\ abonneren \\ archief \\ index \\ zoeken \\ downloads \\ ambassadeurs \\

archief NFM \\

  \ nummer 2010 1 \\   \ nummer 2010 2 \\
  \ nummer 2011 1 \\   \ nummer 2011 3 \\
  \ nummer 2012 1 \\   \ nummer 2012 2 \\
  \ nummer 2013 1 \\   \ nummer 2013 2 \\
  \ nummer 2013 3 \\   \ nummer 2013 4 \\
  \ nummer 2014 1 \\   \ nummer 2014 2 \\
  \ nummer 2014 3 \\   \ nummer 2015 1 \\
  \ nummer 2015 2 \\   \ nummer 2015 3 \\
  \ nummer 2015 4 \\   \ nummer 2016 1 \\
  \ nummer 2016 2 \\   \ nummer 2016 3 \\
  \ nummer 2016 4 \\   \ nummer 2017 1 \\
  \ nummer 2017 2 \\   \ nummer 2017 3 \\
  \ nummer 2017 4 \\   \ nummer 2018 1 \\
  \ nummer 2018 2 \\   \ nummer 2018 3 \\
  \ nummer 2018 4 \\   \ nummer 2019 1 \\
  \ nummer 2019 2 \\   \ nummer 2019 3 \\
  \ nummer 2019 4 \\   \ nummer 2020 1 \\
  \ nummer 2020 2 \\   \ nummer 2020 3 \\
  \ nummer 2020 4 \\   \ nummer 2021 1 \\
  \ nummer 2021 2 \\   \ nummer 2021 3 \\
  \ nummer 2021 4 \\   \ nummer 2022 1 \\
  \ nummer 2022 2 \\   \ nummer 2022 3 \\
  \ nummer 2022 4 \\   \ nummer 2023 1 \\
  \ nummer 2023 2 \\   \ nummer 2023 3 \\
  \ nummer 2023 4 \\
 
 

Natuurlijk evenwicht
 
De natuur is onze spiegel. Wij zijn natuur. Als de natuur gezond is, dan zijn wij gezond. Logisch gezien zou ieder mens en ieder bedrijf vanuit deze gedachten moeten leven en opereren. Dat dit beter kan en moet, behoeft geen betoog. Langzaam maar zeker raken we ver verwijderd van een natuurlijk evenwicht. Hoofdreden is dat we onze eigen identiteit kwijt zijn geraakt. Wie weet dat hij natuur is, zal immers de natuur nooit vernietigen.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Geert Bouwmeester
Marktrelevantie belangrijker dan marktaandeel
 
Plezier in je werk, intrinsieke motivatie om je werk te doen, je eigen koers varen, mensen oprecht willen helpen en maatschappelijk van betekenis zijn. Dat zijn de drijfveren van Geert Bouwmeester (51), sinds begin 2017 ceo van De Goudse. Bijzonder, want na twintig jaar directievoorzitters van buiten de familie nam hij het familiestokje over van zijn vader én leermeester Ad Bouwmeester, die in 1997 de voorzittershamer neerlegde.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Joris Luyendijk
Aandeelhouderskapitalisme als kern van het probleem
 
Begin 2015 publiceerde de als antropoloog opgeleide journalist Joris Luyendijk zijn boek Dit kan niet waar zijn, een zoektocht om de ernst en achtergronden van de kredietcrisis beter te begrijpen. Conclusie: tien jaar na de crisis is er niets veranderd en koersen we opnieuw richting afgrond. Bankiers zullen niet veranderen, de politiek kan niets veranderen en cynisme biedt geen oplossing. Het New Financial Forum stelde Luyendijk daarom de hamvraag: wat helpt dan wel?
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Francesca Panzironi
Op de bres voor een traditionele geneeskunde van 60.000 jaar oud
 
De Italiaanse onderzoeker Francesca Panzironi wist in Australië de traditionele geneeskunde van de Aboriginals toegankelijk te maken binnen de Westerse medische wereld. En met opmerkelijk resultaat. ”Ik zie hoe mensen in relatief korte tijd genezen, vitaliseren en zich emotioneel beter voelen”, aldus Panzironi die haar bevindingen wetenschappelijk gaat onderbouwen om de overheid, gezondheidszorg en verzekeraars te overtuigen van de positieve effecten. Nog altijd is ze verbaasd waar het leven haar heeft gebracht.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelEchte fundamentele verandering komt vanuit de gemeenschap zelf
 
Het is alweer tien jaar geleden dat de westerse financiële markten in elkaar storten. De impact van deze financiële crisis was enorm. Miljoenen banen gingen verloren, miljarden aan belastinggeld zijn gespendeerd om financiële instellingen overeind te houden, een aantal landen scheerde langs de rand van faillissement en het voortbestaan van de Europese Monetaire Unie hing aan een zijden draadje. Genoeg ellende om te leren van de fouten in het verleden en te analyseren wat we anders moeten doen.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDe natuur is menselijk
 
Menselijk leven komt voort uit de natuur. Er wordt veel gesproken en gepubliceerd over het klimaat en de natuurvervuiling, maar dit gebeurt voornamelijk aan de hand van wetenschappelijke analyses van klimatologische factoren. Veel minder komt de wezenlijke verbondenheid van ons menselijk leven met de natuur aan de orde. Dat de mensen onderdeel zijn van de natuur wordt vaak vergeten.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Li An Phoa
Drinkbare Rivieren als indicatoren van gezond leven
 
Dertien jaar geleden besloot Li An Phoa na haar studie Bedrijfskunde in een kano de Canadese rivier de Rupert af te varen, toen nog een rivier met drinkbaar water. “Nog maar een paar generaties geleden waren alle rivieren drinkbaar, nu is dat zeldzaam. Rivieren tonen ons hoe het is gesteld met de (levens)kwaliteit van het landschap, van een stroomgebied. De kwaliteit van rivierwater zou een leidend beginsel kunnen zijn van je ondernemersstrategie en een indicator van ‘gezond’ of ‘in control’ van bijvoorbeeld financiële dienstverleners.”
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDe lat mag hoger
 
Het New Financial Magazine stelt in iedere editie een Ambassadeur een aantal vragen over de financiële sector. Ditmaal Gary Damen van de paraDiGMA Groep.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelZinnige vragen
 
De redactie stelt in iedere editie van het New Financial Magazine vijfentwintig ‘zinnige vragen’ aan een (financieel) dienstverlener die zich in het afgelopen kwartaal positief heeft onderscheiden. Ditmaal Meino Zandwijk, initiatiefnemer van Dutch, een organisatiebureau die bedrijven helpt bij de transitie naar duurzaamheid en sociaal ondernemerschap en auteur van De Directiefluisteraar.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelApen vang je langzaam
 
"Ik denk niet dat iemand van jullie ooit van plan is geweest om een aap te vangen. Een Afrikaans gezegde luidt dat je een aap langzaam dient te vangen. Wijze woorden waarmee ook andere uitdagingen het hoofd kunnen worden geboden", aldus Alan McSmith, al meer dan dertig jaar wildernisgids in Botswana, Zuid-Afrika, Namibië en Zambia.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelAmbassadeurs van het New Financial Forum
 
Alle Ambassadeurs van het New Financial Forum op een rij.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel
 
© 2024 New Financial Forum   l  Disclaimer  l  Contact