Het New Financial Magazine wil met best practices, schaamteloze ideeën, sprankelende inspiratiebronnen en scherpe visies een bijdrage leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. Dit initiatief van Willem Vreeswijk is als onderdeel van de Stichting New Financial Forum dé exclusieve inspiratiebron van de ambassadeurs van de nieuwe financiële wereld (www.newfinancialforum.nl).
huidig nummer \\ abonneren \\ archief \\ index \\ zoeken \\ downloads \\ ambassadeurs \\

archief NFM \\

  \ nummer 2010 1 \\   \ nummer 2010 2 \\
  \ nummer 2011 1 \\   \ nummer 2011 3 \\
  \ nummer 2012 1 \\   \ nummer 2012 2 \\
  \ nummer 2013 1 \\   \ nummer 2013 2 \\
  \ nummer 2013 3 \\   \ nummer 2013 4 \\
  \ nummer 2014 1 \\   \ nummer 2014 2 \\
  \ nummer 2014 3 \\   \ nummer 2015 1 \\
  \ nummer 2015 2 \\
  \ nummer 2015 3 \\
  \ nummer 2015 4 \\   \ nummer 2016 1 \\
  \ nummer 2016 2 \\   \ nummer 2016 3 \\
  \ nummer 2016 4 \\   \ nummer 2017 1 \\
  \ nummer 2017 2 \\   \ nummer 2017 3 \\
  \ nummer 2017 4 \\   \ nummer 2018 1 \\
  \ nummer 2018 2 \\   \ nummer 2018 3 \\
  \ nummer 2018 4 \\   \ nummer 2019 1 \\
  \ nummer 2019 2 \\   \ nummer 2019 3 \\
  \ nummer 2019 4 \\   \ nummer 2020 1 \\
  \ nummer 2020 2 \\   \ nummer 2020 3 \\
  \ nummer 2020 4 \\   \ nummer 2021 1 \\
  \ nummer 2021 2 \\   \ nummer 2021 3 \\
  \ nummer 2021 4 \\   \ nummer 2022 1 \\
  \ nummer 2022 2 \\   \ nummer 2022 3 \\
  \ nummer 2022 4 \\   \ nummer 2023 1 \\
  \ nummer 2023 2 \\   \ nummer 2023 3 \\
  \ nummer 2023 4 \\   \ nummer 2024 2 \\
 
 

Gewoon… Doen!
 
“De financiële sector is de bloedsomloop van de economie. Om een gezonde bloedsomloop te behouden, is continue actie van binnenuit de sector gewenst”, zo kondigde vijf jaar geleden de stichting New Financial Forum zich aan. Nu, vijf jaar later is het gedachtegoed van de stichting urgenter dan ooit. Een beetje goed doen, is geen optie meer. De gevolgen van het menselijk handelen zijn dagelijks voelbaar aan het worden. Niets doen leidt binnen een paar generaties tot een onleefbare planeet. Juist de financiële sector, de bloedsomloop van de samenleving, dient het voortouw te nemen.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Carla Muters
Samen de wereld beter maken
 
“Ontdek je talenten, zie mogelijkheden, beperk je niet, daag jezelf uit, wees aardig en behulpzaam en besef hoe goed we het hier in Nederland hebben.” Dat tekent Carla Muters, sinds 2017 bestuurder van NHG. “Iedere keer als wij een bijdrage kunnen leveren om kwetsbare groepen te helpen of om verduurzaming te versnellen, heeft dat een grote maatschappelijke impact.”
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelEen geldsysteem voor een betere wereld
 
De economie zou een middel moeten zijn om onze levenskwaliteit, waarin ook ons sociaal welzijn en een leefbaar milieu vervat zijn, te verzekeren. Het lijkt er echter op dat wij, mensen, het middel zijn om de levenskwaliteit van onze economie te waarborgen. Wij moeten immers aan de slag in een betaalde baan om ervoor te zorgen dat de economie gezond blijft, wij moeten consumeren zodat de boel blijft draaien. Het moet en kan anders.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Wilma de Bruijn
Vriendschap geeft kleur aan verandering
 
Wilma de Bruijn is met hart en ziel gedreven om het mooiste in de verzekeringssector te stimuleren, ontwikkelen en zichtbaar te maken. Als general manager van Eurapco beschikt ze over een ‘proeftuin’ met meer dan 43 miljoen klanten, ruim 60.000 medewerkers en een bruto premie volume van ongeveer 55 miljard. “In plaats van onderlinge concurrentie, groeien we met elkaar zonder onze autonomie te verliezen Er is zoveel mogelijk als je niet met elkaar in competitie bent. En als onderlinge vriendschap groeit, dan beweegt echte innovatie zo veel sneller.”
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDe boodschap van Kerstmis
 
Bijna heel de wereld viert kerstfeest, maar elk land doet het op een eigen unieke manier. Schaduwzijde van deze uitbundige kerstvreugde is de vereenzaming van de daklozen die in het station de warmte opzoeken. Aan een kerkelijke viering wordt minder aandacht besteed.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Frigyes Fogel
De nieuwe wereld aan miljoenen mensen zichtbaar maken
 
De van origine Hongaarse filmmaker Frigyes Fogel (“zeg maar Frici”) won op 9-jarige leeftijd het nationale cello concours in Boedapest. Tot zijn 33ste maakte hij als solist internationaal furore op de bekende concertpodia. Hij leefde evenwel de droom van zijn vader. Op een dag besloot hij te kiezen voor zijn eigen hart. Fogel reist nog steeds de hele wereld over. Nu zonder cello, maar met een camera in de hand. Om te laten zien hoe mensen wereldwijd economie en samenleving vernieuwen. Van ethische bankiers tot kunstenaars.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelNaar een gezamenlijk waardensysteem
 
Als we bedrijven oproepen tot maatschappelijk verantwoord gedrag, dan gaan we ervan uit dat de maatschappij daar per definitie beter van wordt. Maar is dat ook zo? Wat is er nodig om zaken als zelfregulering en corporate social responsibility daadwerkelijk van de grond te krijgen? Femke de Jong, voorheen advocaat in de financiële sector, ging voor New Financial Magazine op onderzoek en schreef een Boeddhistisch perspectief op het spanningsveld tussen mens, kapitaal en maatschappij.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Renée Scheltema
Call to action ‘Normal is over’ urgenter dan ooit
 
“De call to action is urgenter dan ooit”, aldus filmmaker Renée Scheltema bij de vertoning van de nieuwe versie van de speelfilmdocumentaire ‘Normal is over’ op de Dag van de Duurzaamheid. De uitverkochte vertoning van de documentaire was een gezamenlijk initiatief van a.s.r., MaatschapWij en de stichting New Financial Forum.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelNeem je verantwoordelijkheid, #gewoondoen!
 
Evenals de drie eerdere edities bood de Positive Finance Day 2019 van Dazure en de stichting New Financial Forum volop inspiratie. Want de (financiële) wereld verbeteren, is urgenter dan ooit. Wacht niet af, neem je verantwoordelijkheid, doe het gewoon!  Dat was de centrale boodschap op deze drukbezochte middag met De Goudse als gastheer.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelEn de winnaars zijn: BrightPensioen en BLG Wonen
 
BrightPensioen en BLG Wonen zijn de winnaars van de Positive Finance Award 2019, een initiatief van de stichting New Financial Forum en Dazure. BrightPensioen werd de winnaar in de categorie Proven en BLG Wonen met de huurverklaring in de categorie Go Viral. De awards werden uitgereikt op 31 oktober tijdens de vierde editie van de Positive Finance Day, een initiatief van Dazure en de stichting New Financial Forum. Gastheer van het event was De Goudse.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDe club die het echt anders doet
 
Het gaat goed met BrightPensioen. Naast het winnen van de Positive Finance Award heeft BrightPensioen het aantal klanten de laatste twaalf maanden bijna zien verdubbelen naar 7.500 en draait daardoor sinds het derde kwartaal van dit jaar break-even. Het totaal belegd vermogen is in deze periode ruim verdubbeld naar ruim 70 miljoen euro. BrightPensioen is in 2013 opgericht door Karin Jakobsen. Als social enterprise biedt BrightPensioen flexibele, duurzame pensioen- en vermogensopbouw voor zzp’ers, DGA’s en werkgevers die kiezen voor individuele pensioenopbouw voor de medewerkers.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelDe woningmarkt toegankelijk maken
 
“De problematiek op de woningmarkt wordt vaak macro-economisch aangevlogen. Vaak is dat terecht, maar in het geval van de duurhuurproblematiek heb ik daar moeite mee. We stappen namelijk te vaak over de enomre impact op individuele levens heen en het maakt het mogelijk dat spelers op de woningmarkt zich gemakkelijk aan de eigen verantwoordelijkheid onttrekken. Wie de waarde van wonen op alle niveaus bekijkt, ziet de urgentie en gaat zelf aan de slag”, zegt Frank Soede, directeur BLG Wonen.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelWe moeten aan de slag
 
Het New Financial Magazine stelt in iedere editie een Ambassadeur een aantal vragen over de waarde(n) van de financiële sector. Wat gaat goed, wat kan beter en hoe verhogen we de niet-financiële waarde van de sector? Ditmaal Pieter Lugtigheid, Head of Responsible and Sustainable Business Aegon Nederland.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel


Jules Brader
Het goede doen, juist als het spannend wordt
 
In deze rubriek gaan we op zoek naar het licht in de financiële sector. We bevragen een financieel dienstverlener over zijn spiritualiteit, zijn innerlijke reis, zijn inspiratiebronnen en hoe zijn licht zijn werk inspireert. Deze keer Jules Brader, voor wie werken vanuit het licht doodgewoon is.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikelAmbassadeurs van het New Financial Forum
 
Alle Ambassadeurs van het New Financial Forum op een rij.
Lees verder in de digitale editie online
Lees verder als PDF
Deel dit artikel
 
© 2024 New Financial Forum   l  Disclaimer  l  Contact